Receptek Főételek Tészta Római galuska

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
3 dl tej
2 kanál kristálycukor
2 kanál vaj
10 dkg búzadara
1 csipet sáfrány

Leírás

A tejet felforraljuk, hozzáadjuk a sót és a sáfrányt, majd folyamatos keverés mellett, vékony sugárban, beleöntjük a darát. Takarékon, tovább kevergetve, 2 percig főzzük. Ekkor a lángot lekapcsolva, hozzádolgozzuk a cukrot és a vajat. Lefedve, hagyjuk kihűlni. A tányérok alján kenjük szét a lekvárt, majd két evőkanál segítségével, galuskává szaggatott tejbegrízt helyezzük rá. Díszítsük tejszínhabrózsával, rumos meggyel és kakaóporral, vagy simára kevert eper lekvárral.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4