Hozzávalók
1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
4 gerezd fokhagyma
2 darab vöröshagyma
150 g sajt (parmezán)
100 g vaj (+2 ek a főzéshez)
1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
500 g rizs (rizottórizs)
3 dl fehérbor (száraz)
1 l alaplé
Leírás
Az alaplevet melegítsd fel. A zöldségeket szeleteljük fel nagyjából egyforma apró darabokra (a fokhagyma legyen még apróbb). Melegítsük fel az olívaolajat és a vajat, szórjuk bele a vöröshagymát és a zellerszárat. Pároljuk meg a zöldségeket kb. 10 percig (az én drága Anyukám, Rozi mami azt mondta, hogy addig, amíg a hagyma el nem olvad) közepes lángon. Ha megpuhultak, akkor mehet a fokhagyma. A fokhagymának 2-3 perc elég, aztán mehet a rizs, és adhatsz egy kis erőt a lángnak. A rizsszemeket gondosan (!!!) kevergetni kell, addig, míg szinte átlátszó nem lesz. Ez egy csodálatos látvány és illat, ahogy elkezd főni a zöldséges alaplében a rizs. Ha ez megvan, akkor mehet a bor. 1-2 perc, és az alkohol elillan. A lángot vedd kisebbre, és ekkor kezdődik a rabszolgasors. A meleg alapléből egy szedőkanállal öntsd nyakon a rizst,és kavargasd. Várd meg, míg a rizs lassan, de biztosan magába szívja az alaplevet, aztán jöhet a következő kanál alaplé… Ez 15-20 percet vesz el az életedből, de a végeredmény csodás lesz. Kóstolgasd szorgosan a rizst, ha puha (a külső rész szinte szétfőtt, a belső rész kicsit puha), láng kikapcs., mehet a sajt és a vaj. Egy utolsó keverés, fedő, pihi 10 perc (addig igyál egy sört, ahogy azt Zsolti barátommal szoktuk). Ha kész, mehet a só, bors frissen tekerve, és már kész is.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4