Receptek Gyerekmenü Répás-cukkinis püré csirkével
Hozzávalók
500 g csirkemell
2 darab cukkini
1 szál répa (nagyobb)
1 csésze víz
1 kanál olívaolaj
Leírás

Zuzana Pavelková Šafářová, táplálkozási tanácsadó: „Az egyszerű, tápanyagokban gazdag étel a fehér húsnak, hőkezelt zöldségnek és a mixelésnek köszönhetően a kisgyerekek számára is könnyen emészthető. A csirkehúsban kevés zsír, teljes értékű fehérjék vannak, a répában szacharidok, az olívaolajban egészséges zsírok. A hőkezelés után a sárgarépában levő likopént a szervezet  zsírok jelenlétében hasznosítja. A likopén erős antioxidáns hatású és a szervezet belőle állítja elő az A-vitamint, melynek kulcsszerepe van az immunrendszer működésében, a csontok növekedésében, az ásványi anyagok lerakódásában és erősíti a látást. A cukkini a vitaminok mellett elsősorban kalciumot és magnéziumot tartalmaz, mely pozitívan befolyásolja az idegrendszer működését. Ebből is látható, hogy egy nagyon egyszerű étel olcsó nyersanyagokkal mennyire jó hatással lehet a gyermek fejlődésére.“ 

Elkészítés
1
Vágjuk darabokra a cukkinit és a répát.
2
Tisztítsuk meg a húst és vágjuk kisebb darabokra.
3
Forró serpenyőben süssük meg a csirkét, adjuk hozzá a zöldségeket, öntsünk rá egy kis vizet és főzzük 15 percig.
4
Az egészet alaposan keverjük össze botmixerrel.
5
Tipp: A megmaradt pürét fagyasszuk le, így még tovább eláll.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4