Receptek Gyerekmenü Répás-cukkinis püré csirkével

Hozzávalók

500 g csirkemell
2 darab cukkini
1 darab sárgarépa (nagyobb)
1 csésze víz
1 kanál olívaolaj

Leírás

Zuzana Pavelková Šafářová, táplálkozási tanácsadó: „Az egyszerű, tápanyagokban gazdag étel a fehér húsnak, hőkezelt zöldségnek és a mixelésnek köszönhetően a kisgyerekek számára is könnyen emészthető. A csirkehúsban kevés zsír, teljes értékű fehérjék vannak, a répában szacharidok, az olívaolajban egészséges zsírok. A hőkezelés után a sárgarépában levő likopént a szervezet  zsírok jelenlétében hasznosítja. A likopén erős antioxidáns hatású és a szervezet belőle állítja elő az A-vitamint, melynek kulcsszerepe van az immunrendszer működésében, a csontok növekedésében, az ásványi anyagok lerakódásában és erősíti a látást. A cukkini a vitaminok mellett elsősorban kalciumot és magnéziumot tartalmaz, mely pozitívan befolyásolja az idegrendszer működését. Ebből is látható, hogy egy nagyon egyszerű étel olcsó nyersanyagokkal mennyire jó hatással lehet a gyermek fejlődésére.“ 

Elkészítés

1

Vágjuk darabokra a cukkinit és a répát.

2

Tisztítsuk meg a húst és vágjuk kisebb darabokra.

3

Forró serpenyőben süssük meg a csirkét, adjuk hozzá a zöldségeket, öntsünk rá egy kis vizet és főzzük 15 percig.

4

Az egészet alaposan keverjük össze botmixerrel.

5

Tipp: A megmaradt pürét fagyasszuk le, így még tovább eláll.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4