Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Zuzana Pavelková Šafářová, táplálkozási tanácsadó: „Az egyszerű, tápanyagokban gazdag étel a fehér húsnak, hőkezelt zöldségnek és a mixelésnek köszönhetően a kisgyerekek számára is könnyen emészthető. A csirkehúsban kevés zsír, teljes értékű fehérjék vannak, a répában szacharidok, az olívaolajban egészséges zsírok. A hőkezelés után a sárgarépában levő likopént a szervezet zsírok jelenlétében hasznosítja. A likopén erős antioxidáns hatású és a szervezet belőle állítja elő az A-vitamint, melynek kulcsszerepe van az immunrendszer működésében, a csontok növekedésében, az ásványi anyagok lerakódásában és erősíti a látást. A cukkini a vitaminok mellett elsősorban kalciumot és magnéziumot tartalmaz, mely pozitívan befolyásolja az idegrendszer működését. Ebből is látható, hogy egy nagyon egyszerű étel olcsó nyersanyagokkal mennyire jó hatással lehet a gyermek fejlődésére.“
Vágjuk darabokra a cukkinit és a répát.
Tisztítsuk meg a húst és vágjuk kisebb darabokra.
Forró serpenyőben süssük meg a csirkét, adjuk hozzá a zöldségeket, öntsünk rá egy kis vizet és főzzük 15 percig.
Az egészet alaposan keverjük össze botmixerrel.
Tipp: A megmaradt pürét fagyasszuk le, így még tovább eláll.