Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 dl tej
1 kanál kristálycukor
1 csipet őrölt fekete bors
1 kg sárgarépa
10 dkg finomliszt
1 csipet friss petrezselyem

Leírás

1. verzió: A megpucolt sárgarépát, úgy ahogy van, berakod a párolóba és megpárolod. Addig, a tejben csomómentesre kevered a lisztet. A megpuhult répát felkarikázod, hozzáadsz 2 dl-t abból a léből, amiben pároltad, összekevered a tejjel és botmixerrel összeturmixolod. Közben delikátot és petrezselymet adsz hozzá. 2. verzió: A vajban megpirítod a felkockázott, megtisztított répát, felöntöd annyi vízzel, hogy ellepje, megfőzöd, majd a lisztes tejjel nyakon öntöd. Ezután vagy turmixolod, vagy így hagyod. Gyerekeknek turmixolva ajánlom.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4