Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 dl tej
1 kanál kristálycukor
1 csipet őrölt fekete bors
1 kg sárgarépa
10 dkg finomliszt
1 csipet friss petrezselyem

Leírás

1. verzió: A megpucolt sárgarépát, úgy ahogy van, berakod a párolóba és megpárolod. Addig, a tejben csomómentesre kevered a lisztet. A megpuhult répát felkarikázod, hozzáadsz 2 dl-t abból a léből, amiben pároltad, összekevered a tejjel és botmixerrel összeturmixolod. Közben delikátot és petrezselymet adsz hozzá. 2. verzió: A vajban megpirítod a felkockázott, megtisztított répát, felöntöd annyi vízzel, hogy ellepje, megfőzöd, majd a lisztes tejjel nyakon öntöd. Ezután vagy turmixolod, vagy így hagyod. Gyerekeknek turmixolva ajánlom.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4