Receptek Főételek Hal Rántott ponty majonézmentes burgonyasalátával

Hozzávalók

4 darab pontyfilé
1 darab citrom
1 adag finomliszt
2 darab tojás
1 adag zsemlemorzsa
1 kanál étolaj
1 csipet
A burgonyasalátához
800 g burgonya
1 fej vöröshagyma
3 darab kígyóuborka
150 g zöldborsó
300 ml natúr joghurt
2 kanál mustár
2 kanál olívaolaj
100 g csemegeuborka
2 csipet

Elkészítés

1

Főzzük meg héjában a burgonyát, tisztítsuk meg a répát, a hagymát és a zellert, daraboljuk fel, majd főzzük meg a borsóval együtt.

2

Hámozzuk meg a burgonyát, vágjuk szeletekre az uborkával együtt és keverjük össze a főtt zöldségekkel.

3

Adjunk hozzá mustárt, olívaolajat, joghurtot, borsot, sót, a csemegeuborka levét, majd jó keverjük össze.

4

Itassuk fel a nedvességet a pontyról egy törlőkendővel, bundázzuk a tojással és a zsemlemorzsával.

5

Fedjünk le egy tepsit sütőpapírral és egy kis olajjal.

6

Tegyük rá a bundázott halakat, mindegyikre öntsünk egy kis olajat, majd süssük 180 fokon 20-30 percig.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4