Receptek Előételek Meleg előételek Rakott paradicsom fűszeresen
Hozzávalók
1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
1 kg Tesco Finest San Marzano paradicsom
20 dkg lilahagyma
10 dkg reszelt parmezán
1 csipet kakukkfű
1 pohár 20%-os tejföl
5 dkg zsemlemorzsa
12 dkg reszelt sajt
5 kanál Tesco Finest szicíliai extra szűz olívaolaj
1 csipet bazsalikom levél
5 gerezd áttört fokhagyma
1 kh finomra vágott zöldpetrezselyem
Leírás
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A kemény, de érett paradicsomot megmossuk, a magházra merőlegesen, 1 cm vastag szeletekre vágjuk. Egy kerek tűzálló tálat kivajazunk és a paradicsomszeleteket körkörösen, félig egymásra belerakjuk. Sóval és borssal alaposan megszórjuk. A lila- és a fokhagymát megtisztítjuk, az előbbit vékony karikákra, az utóbbit apró kockákra vágjuk. Az egészet a paradicsomra szórjuk. A fűszernövényeket megmossuk és nagyon óvatosan, szárazra töröljük. A leveleket lecsipkedjük és éles késsel összeaprítjuk. A fűszernövényeket a sajttal, a zsemlemorzsával és az olajjal krémesre keverjük, óvatosan ízesítjük (a sajt érettségétől függően, nagyon erőteljes zamatú lehet) és a paradicsomra simítjuk. Elkenjük rajta a tejfölt. Megszórjuk egy nagy adag reszelt sajttal. A forró sütőbe tolva (gáz 3-4. fokozat), 30 percig sütjük, mialatt a sajt-zsemlemorzsa keverék szép barna lesz.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4