Receptek Előételek Meleg előételek Rakott padlizsán gombával
Hozzávalók
1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
2 darab Tesco Finest friss tojás
2 dl tejföl
25 dkg Tesco Finest San Marzano paradicsom
2 fej vöröshagyma
3 kanál Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
40 dkg rizs (nyers)
2 darab padlizsán
Leírás
A rizst a szokásos módon megfőzzük.Közben a padlizsánt megmossuk,felkarikázzuk,megsózzuk,s 20 percre félretesszük. A hagymát felkarikázzuk,a paradicsomot vékonyra felszeleteljük. A tojást habosra keverjük,majd a tejföllel összekeverjük.Közepes tepsit kiolajozunk és zsemlemorzsával beszórjuk. A padlizsánt leöblítjük,majd leszárítjuk.Olajat forrósítunk,a padlizsánkarikák mindkét oldalát erős lángon lepirítjuk. A tepsi alját beborítjuk padlizsánkarikákkal,erre rizst szórunk,s beborítjuk egy réteg hagymakarikával. Megsózzuk,s leöntjük néhány kanál tejfölös öntettel,majd a paradicsomkarikával borítjuk be. A rétegezést addig ismételjük,míg van a hozzávalókból.A tetejére öntjük a megmaradt öntetet,és a tepsit befedjük. Előmelegített forró sütőbe tesszük,és 45 percig közepes lángon pároljuk,végül tető nélkül kissé lepirítjuk.Kockára vágva tálaljuk.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4