Receptek Főételek Húsos ételek Rakott lilakáposzta
Hozzávalók
1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
3 kanál Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
2 fej hagyma
1 bögre rizs
1 pohár 20%-os tejföl
20 dkg reszelt sajt
1 csipet rozmaring
1 csipet fűszerkeverék
50 dkg darált hús
1 fej lila káposzta
Leírás
A káposztát és az egyik fej vöröshagymát megtisztítjuk és vékonyan felszeleteljük. Feltesszük őket főni, ízlés szerint majorannával, rozmaringgal és természetesen sóval és borssal. Míg készül a káposzta, addig a másik fej vöröshagymát apróra vágjuk. Kevés olajon megpároljuk és hozzáadjuk a darált húst, majd fehéredésig pirítjuk. Megszórjuk a fűszerkeverékkel (attól függ, ki mennyire szereti a pikáns ízeket) és készre pároljuk úgy, hogy a végén ne legyen lé alatta. Ha megfőtt a káposzta, a levével feltesszük a rizst főni. Így szép, lila lesz a rizs is. :) Ezután, ha minden elkészült, egy tepsit kikenünk, épp csak egy kevéske olajjal. Beletesszük a káposzta felét, rá a lila rizst, arra a húst és a tetejére a maradék káposztát. A legvégén pedig ráöntjük a tejfölt. Előmelegített sütőben, kb. 30 percig sütjük, majd megszórjuk reszelt sajttal és még visszatesszük annyi időre, hogy a sajt megpiruljon.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4