Hozzávalók

1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

1 pohár tejföl

1 fej fokhagyma

2 darab Tesco Finest San Marzano paradicsom

1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors

1 fej hagyma

1 csipet kakukkfű

20 dkg reszelt sajt

1 kanál pirospaprika

½ kg darált hús

1 fej kelkáposzta

4 marék köles

Leírás

Kevés olívaolajon, az apróra vágott vöröshagymát megpároltam, majd hozzáadtam a zúzott fokhagymát és a kockára vágott paradicsomot. Hagytam, amíg a paradicsom szétfő, majd következett a darált hús, amit jól összekeverve a hagymás alappal, hagytam alaposan megfőni, majd megszórtam pirospaprikával. Sóztam, borsoztam, hozzászórtam friss kakukkfű leveleket és felöntöttem 3 dl vízzel. Ebbe szórtam a 4 marék hántolt kölest és addig főztem, amíg a köles puha nem lett. (Néha pótolni kellett kevés vízzel.) Közben, a kelkáposztát vékony csíkokra vágtam és beleszórtam egy nagy tepsibe, majd a kész húsos ragut hozzáöntöttem és az egészet alaposan összekevertem. A tetejére egy nagy doboz tejfölt öntöttem szét, majd megszórtam sajttal és 200 fokos sütőben, aranybarnára sütöttem.  

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4