Hozzávalók
1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
1 pohár tejföl
1 fej fokhagyma
2 darab Tesco Finest San Marzano paradicsom
1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
1 fej hagyma
1 csipet kakukkfű
20 dkg reszelt sajt
1 kanál pirospaprika
½ kg darált hús
1 fej kelkáposzta
4 marék köles
Leírás
Kevés olívaolajon, az apróra vágott vöröshagymát megpároltam, majd hozzáadtam a zúzott fokhagymát és a kockára vágott paradicsomot. Hagytam, amíg a paradicsom szétfő, majd következett a darált hús, amit jól összekeverve a hagymás alappal, hagytam alaposan megfőni, majd megszórtam pirospaprikával. Sóztam, borsoztam, hozzászórtam friss kakukkfű leveleket és felöntöttem 3 dl vízzel. Ebbe szórtam a 4 marék hántolt kölest és addig főztem, amíg a köles puha nem lett. (Néha pótolni kellett kevés vízzel.) Közben, a kelkáposztát vékony csíkokra vágtam és beleszórtam egy nagy tepsibe, majd a kész húsos ragut hozzáöntöttem és az egészet alaposan összekevertem. A tetejére egy nagy doboz tejfölt öntöttem szét, majd megszórtam sajttal és 200 fokos sütőben, aranybarnára sütöttem.  
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4