Hozzávalók

1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

1 doboz tejföl (4-5 dl)

1 fej vöröshagyma

2 kanál Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj

1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors

15 dkg rizs

1 kk pirospaprika (őrölt)

50 dkg darált hús

1 kg karfiol

Leírás

A rizst sós vízben megfőzzük. A megtisztított, rózsáira szedett karfiolt 1 kiskanál sóval ízesített forrásban levő vízben 5 percig főzzük. Aztán leszűrjük, lecsöpögtetjük. Az olajon megüvegesítjük a hagymát (ne barnuljon meg!), rátesszük a húst, és állandóan kevergetve megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a pirospaprikát, aztán levesszük a tűzről, összekeverjük a tejföllel, és belekeverjük a főtt rizst. Egy tűzálló tálba egy réteg előfőzött karfiolt rakunk. Erre egy réteg rizses hús kerül, majd megint egy réteg karfiol, utána megint rizses hús. Az ételt 220 fokos sütőben 30 perc alatt megsütjük. Tejföllel tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4