Receptek Főételek Tészta Rakott, húsos tészta

Hozzávalók

4 gerezd fokhagyma
2 fej vöröshagyma
1 adag sűrített paradicsom konzerv
½ kg makaróni tészta (csőtészta vagy makaróni)
1 kk ételízesítő
40 dkg darált sertéshús
Besamel
½ l tej
2 kanál vaj
2 kanál finomliszt

Leírás

A tésztát sós vízben főzzük, al dente módon. Csöpögtessük le. Olajon az apróra kockázott hagymát pirítsuk aranysárgára. Adjuk hozzá a darált húst, fűszerezzük sóval, borssal, zúzott fokhagymával. Fehéredésig pirítsuk őket. Tegyük hozzá az ételízesítőt és öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje. Pároljuk a húst puhára, pirítsuk le zsírjára. Ezután tegyük hozzá a besamelt és keverjük össze az egészet a tésztával. Kivajazott, kimorzsázott tepsibe rakjuk és 35-40 percig sütjük. Vágjuk kockára, tálaláskor öntsük le paradicsommártással, szórjuk meg a tetejét reszelt sajttal.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4