Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 darab tojás
15 dkg paradicsom
1 csipet őrölt fekete bors
1 darab vöröshagyma
1 kg cukkini
20 dkg rizs
1 csipet majoranna
1 pohár tejföl
20 dkg trappista sajt
10 dkg bacon szalonna
20 dkg darált sertéshús

Leírás

A rizst megpároljuk. (Töltelékekhez rakott készítményekhez, mindig főtt rizst használjunk, mert így nem lesz száraz az étel.) Az apró, kockára vágott bacon szalonnát üvegesre hevítjük, majd a finomra vágott vöröshagymát aranysárgára pirítjuk. A darált sertéshúst, ezen a szalonnás-hagymás alapon pároljuk. Sóval, borssal, majoránnával ízesítjük. Ha szükséges, kevés csontlé, víz aláöntésével felpuhítjuk, majd a párolt rizzsel elkeverve kapjuk a tölteléket. Kivajazott, morzsázott tepsit, a leszeletelt cukkini felével kibéleljük. Majoránnával, sóval, borssal meghintjük, és így tesszük rá a rizses tölteléket. Szeletelt paradicsomkarikákkal befedjük, majd a többi cukkinivel borítjuk a rakottast. Fűszerezzük, és simára kevert, tojásos-tejfellel leöntjük. Zsemlemorzsával, füstölt sajttal gazdagon megszórjuk, majd 180 °C-os sütőben, 30 percig sütjük. Amilyen egyszerű, oly nagyszerű, ez az üde ízű finomság.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4