Receptek Főételek Húsos ételek Rakott csirke juhtúróval

Hozzávalók

1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

4 dl tejföl

30 dkg Tesco Finest San Marzano paradicsom

1 darab tojás sárgája

1 darab csirke

1 csipet fehérbors

1 csomag tészta

1 darab kaliforniai paprika

5 dkg szalonna

25 dkg juhtúró

1 csipet ételízesítő

Leírás

A tésztát kifőzzük, két evőkanál olajban megforgatjuk, mjad félretesszük. A füstölt szalonna felét apró kockákra szeleteljük, összekeverjük a túróval, tejföllel, tojássárgájával, fűszerekkel. A csirkét megtisztítjuk (én csak felső combot használtam), szárazra töröljük. Egy serpenyőben kis olajat forrósítunk, a szalonna másik felét is felkockázzuk. Megpirítjuk, majd beletesszük a csirkehúst, és hirtelen kisütjük. (Kis fehérbort is önthetünk alá, és fedő alatt párolhatjuk néhány percig, így rövidebb ideig kell majd sütőben sütni.) Egy tűzálló tál aljára rétegezzük a szalonnát, majd beterítjük egy réteg tésztával. Erre kerül a csirke, amit előzőleg megsóztunk, megborsoztunk, kis mustárral megkentünk. Leöntjük a túrós tejföllel. A rétegezést addig folytatjuk, míg kitart az alapanyag. A tetejére a kockázott paradicsom kerül. A lényeg, hogy a tetejére maradjon a tejfölös túróból. 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 30 percig sütjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4