Receptek Gyerekmenü Főételek Rakott burgonya gombával
Hozzávalók
4 dl tejföl
4 darab Tesco Finest San Marzano paradicsom
1 fej vöröshagyma
10 dkg sajt (trappista)
1 kg burgonya
20 dkg gomba (apróra vágott csiperke)
Leírás
A burgonyát megmossuk és enyhén sós vízben megfőzzük. Ha kissé kihűltek, meghámozzuk és karikákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk és felaprítjuk. Kevés vajon megpirítjuk és a gombát azon pároljuk. (Ínyencek a pároláshoz kevés víz helyett, kevés fehérbort is használhatnak!) Fűszerként fehér borsot, petrezselyemlevelet használhatunk. A tojásokat keményre főzzük és meghámozzuk, majd a paradicsomokkal együtt, vékony szeletekre vágjuk. A sajtot, egy kis tálba reszeljük. Ha az előkészítés megtörtént, egy nagyobb, tűzálló tálat kikenünk margarinnal, majd rétegenként belehelyezzük a finomságokat. Burgonyára a gombát, paradicsomot, tojást, tejfölt, sajtot, majd megismételve a sort. A két fő réteg között, érdemes sót, borsot használnunk. A tál tetejére, még kevés vajat, margarint morzsolhatunk. 200 fokon megsütjük.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4