Bezárás
Köszöntjük
Átirányítjuk megújult weboldalunkra, ahol nagyszerű inspirációkat találhat.
Folytatás
Quinoa saláta sült tökkel

Hozzávalók

1 kg hokkaido tök
1 fej vöröshagyma
1 tk őrölt koriander
1 tk őrölt kömény
2 tk olívaolaj
2 tk juharszirup
A salátához
250 g quinoa
1 marék menta
1 marék friss koriander
1 kanál olívaolaj
1 kanál citromlé
1 adag tengeri só
A tetejére
1 marék mogyoró
1 adag gránátalma

Leírás

Mit kínál a quinoa a mindennapokra? Októberben a természet naptárában mindig a tökfajták foglalják el a helyet, és quinoával tökéletes egy kiadós reggelihez!


Tippek:

 - Friss őrölt koriandert is készíthetünk otthon, közvetlenül a tálalás előtt. Pár percig süssük a koriandert egy serpenyőben, óvatosan keverjük meg, hogy elkerüljük a megégést. Ezután tegyük mozsárba, és alaposan törjük össze. A frissen készített fűszereknek nagyszerű az illata, és az ízük intenzívebb lesz a pörkölés miatt. Így finomíthatja az egyes fűszereket más receptekben is.
- Szeretné kiemelni a mogyoró ízét? Pirítsuk szárazra, majd daraboljuk. A pörkölt mogyoró az egész salátát különlegesebbé teszi.
- Elfelejtette a megfelelő időben elvenni a quinoát a tűzről és túlfőtt? Semmi baj, még felhasználhatja zabkásához vagy püréhez. Ha szeretné elkerülni a hasonló baleseteket, nézze meg, hogyan főzhet mennyei quinoát! 

Elkészítés

1

Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra.

2

Mossuk meg a hokkaidót, de ne hámozzuk meg. Vágjuk darabokra és távolítsuk el a magokat.

3

Tisztítsuk meg a vöröshagymát, és vágjuk apróra. Adjunk hozzá hokkaidót az apróra vágott hagymához, majd keverjük össze.

4

Készítsük el az öntetet: a fűszereket, az olívaolajat és a juharszirupot öntsük egy tálba, majd jöhet hozzá a sütőtök és a hagyma. Oszlassuk el a keveréket egy sütőpapírral bélelt tepsin és alaposan keverjük meg.

5

Süssük kb. 25 percig, a sütési idő a tökdarabok méretétől függően változhat. A sült töknek ropogósnak és félig lágynak kell lennie. Sütés után tegyük félre.

6

Helyezzük a mosott quinoát egy edény tiszta vízbe, fedjük le és forraljuk fel. Forrás után főzzük tovább a lehető legalacsonyabb hőmérsékleten, és hagyjuk főzni 7-10 percig. A quinoát ropogósra főzzük, ne túl puhára.

7

Miután a quinoa elkészült, öntsük le a felesleges folyadékot. Tegyük félre és hagyjuk kissé lehűlni.

8

Aprítsuk finomra a friss mentát és a koriandert, adjuk hozzá a quinoát olívaolajjal, citromlével és sóval együtt. Alaposan keverjük össze.

9

Adjuk hozzá a sült tököt, óvatosan keverjük meg, hogy a tök kissé összetörhessen.

10

Díszítsük gránátalma magokkal és apróra vágott mogyoróval.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 2

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4