Quinoa saláta sült tökkel

Hozzávalók

1 kg hokkaido tök
1 fej vöröshagyma
1 tk őrölt koriander
1 tk őrölt kömény
2 tk olívaolaj
2 tk juharszirup
A salátához
250 g quinoa
1 marék menta
1 marék friss koriander
1 kanál olívaolaj
1 kanál citromlé
1 adag tengeri só
A tetejére
1 marék mogyoró
1 adag gránátalma

Leírás

Mit kínál a quinoa a mindennapokra? Októberben a természet naptárában mindig a tökfajták foglalják el a helyet, és quinoával tökéletes egy kiadós reggelihez!


Tippek:

 - Friss őrölt koriandert is készíthetünk otthon, közvetlenül a tálalás előtt. Pár percig süssük a koriandert egy serpenyőben, óvatosan keverjük meg, hogy elkerüljük a megégést. Ezután tegyük mozsárba, és alaposan törjük össze. A frissen készített fűszereknek nagyszerű az illata, és az ízük intenzívebb lesz a pörkölés miatt. Így finomíthatja az egyes fűszereket más receptekben is.
- Szeretné kiemelni a mogyoró ízét? Pirítsuk szárazra, majd daraboljuk. A pörkölt mogyoró az egész salátát különlegesebbé teszi.
- Elfelejtette a megfelelő időben elvenni a quinoát a tűzről és túlfőtt? Semmi baj, még felhasználhatja zabkásához vagy püréhez. Ha szeretné elkerülni a hasonló baleseteket, nézze meg, hogyan főzhet mennyei quinoát! 

Elkészítés

1

Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra.

2

Mossuk meg a hokkaidót, de ne hámozzuk meg. Vágjuk darabokra és távolítsuk el a magokat.

3

Tisztítsuk meg a vöröshagymát, és vágjuk apróra. Adjunk hozzá hokkaidót az apróra vágott hagymához, majd keverjük össze.

4

Készítsük el az öntetet: a fűszereket, az olívaolajat és a juharszirupot öntsük egy tálba, majd jöhet hozzá a sütőtök és a hagyma. Oszlassuk el a keveréket egy sütőpapírral bélelt tepsin és alaposan keverjük meg.

5

Süssük kb. 25 percig, a sütési idő a tökdarabok méretétől függően változhat. A sült töknek ropogósnak és félig lágynak kell lennie. Sütés után tegyük félre.

6

Helyezzük a mosott quinoát egy edény tiszta vízbe, fedjük le és forraljuk fel. Forrás után főzzük tovább a lehető legalacsonyabb hőmérsékleten, és hagyjuk főzni 7-10 percig. A quinoát ropogósra főzzük, ne túl puhára.

7

Miután a quinoa elkészült, öntsük le a felesleges folyadékot. Tegyük félre és hagyjuk kissé lehűlni.

8

Aprítsuk finomra a friss mentát és a koriandert, adjuk hozzá a quinoát olívaolajjal, citromlével és sóval együtt. Alaposan keverjük össze.

9

Adjuk hozzá a sült tököt, óvatosan keverjük meg, hogy a tök kissé összetörhessen.

10

Díszítsük gránátalma magokkal és apróra vágott mogyoróval.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4