Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Mit kínál a quinoa a mindennapokra? Októberben a természet naptárában mindig a tökfajták foglalják el a helyet, és quinoával tökéletes egy kiadós reggelihez!
Tippek:
- Friss őrölt koriandert is készíthetünk otthon, közvetlenül a tálalás előtt. Pár percig süssük a koriandert egy serpenyőben, óvatosan keverjük meg, hogy elkerüljük a megégést. Ezután tegyük mozsárba, és alaposan törjük össze. A frissen készített fűszereknek nagyszerű az illata, és az ízük intenzívebb lesz a pörkölés miatt. Így finomíthatja az egyes fűszereket más receptekben is.
- Szeretné kiemelni a mogyoró ízét? Pirítsuk szárazra, majd daraboljuk. A pörkölt mogyoró az egész salátát különlegesebbé teszi.
- Elfelejtette a megfelelő időben elvenni a quinoát a tűzről és túlfőtt? Semmi baj, még felhasználhatja zabkásához vagy püréhez. Ha szeretné elkerülni a hasonló baleseteket, nézze meg, hogyan főzhet mennyei quinoát!
Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra.
Mossuk meg a hokkaidót, de ne hámozzuk meg. Vágjuk darabokra és távolítsuk el a magokat.
Tisztítsuk meg a vöröshagymát, és vágjuk apróra. Adjunk hozzá hokkaidót az apróra vágott hagymához, majd keverjük össze.
Készítsük el az öntetet: a fűszereket, az olívaolajat és a juharszirupot öntsük egy tálba, majd jöhet hozzá a sütőtök és a hagyma. Oszlassuk el a keveréket egy sütőpapírral bélelt tepsin és alaposan keverjük meg.
Süssük kb. 25 percig, a sütési idő a tökdarabok méretétől függően változhat. A sült töknek ropogósnak és félig lágynak kell lennie. Sütés után tegyük félre.
Helyezzük a mosott quinoát egy edény tiszta vízbe, fedjük le és forraljuk fel. Forrás után főzzük tovább a lehető legalacsonyabb hőmérsékleten, és hagyjuk főzni 7-10 percig. A quinoát ropogósra főzzük, ne túl puhára.
Miután a quinoa elkészült, öntsük le a felesleges folyadékot. Tegyük félre és hagyjuk kissé lehűlni.
Aprítsuk finomra a friss mentát és a koriandert, adjuk hozzá a quinoát olívaolajjal, citromlével és sóval együtt. Alaposan keverjük össze.
Adjuk hozzá a sült tököt, óvatosan keverjük meg, hogy a tök kissé összetörhessen.
Díszítsük gránátalma magokkal és apróra vágott mogyoróval.