Receptek Főételek Quinoa saláta grillezett halloumi sajttal és fügével

Hozzávalók

240 g sajt

10 dkg quinoa

3 kanál olívaolaj

1 marék rukkola

4 szem füge

5 darab mentalevél

1 darab citrom

1 kanál méz

1 csipet só és bors

Elkészítés

1

A grillsütőt forrósítsuk fel. A halloumi sajtot felszeleteljük, megcsepegtetjük olajjal, és a szeleteket mindkét oldalukon megsütjük.

2

A quinoát beleszórjuk egy fazékba. Vizet forralunk, ráöntjük, majd fedő alatt addig pároljuk, amíg be nem szívja a vizet és meg nem dagad. Szűrjük le róla a felesleges folyadékot.

3

Az öntethez két evőkanál olívaolajat összekeverünk 1 evőkanál citromlével. Mézzel, sóval és borssal ízesítjük.

4

A kihűlt quinoát összekeverjük a rukkolával és a zöldfűszerekkel. Hozzáadjuk a félbevágott fügét és a grillezett sajtszeleteket, majd meglocsoljuk a dresszinggel. Friss mentalevelekkel tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4