Hozzávalók

6 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
1.2 kg finomliszt
4 kanál étolaj
3 darab tojás
20 dkg porcukor
16 dkg kristálycukor
35 dkg margarin
5 dkg élesztő
60 dkg dió

Leírás

A lisztet átszitálom. Az élesztőt 1 dl cukros tejben felfuttatom, majd a többi hozzávalóval együtt, kelt tésztát dagasztok. Ezután 6 kis cipót formálok belőle, és letakarva, langyos helyen, duplájára kelesztem. Közben a margarint a cukorral, a vaníliás cukorral és a kakaóporral simára keverem. A megkelt cipókat egyenként kinyújtom, téglalap alakúra. Ezután a töltelék arányos részével megkenem, utána feltekerem. (Egyforma hosszúak legyenek a feltekert tésztarudak!) Az így kapott 6 kalácsot kivajazott tepsibe teszem, és 20 percig pihentetem. Azután 1 felvert tojással a tetejét lekenem, és előmelegített sütőben (közepes lángnál), 35-40 perc alatt készre sütöm.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4