Receptek Levesek Póréhagymás burgonyakrémleves
Hozzávalók
2 darab póréhagyma
½ kg burgonya
750 ml víz
1 kanál vaj vagy margarin
2 csipet kakukkfű
1 adag babérlevél
2 csipet szárított majoránna
1 csokor friss petrezselyem
Elkészítés
1
Mossuk és tisztítsuk meg a póréhagymát, majd vékonyan karikázzuk fel. Hámozzuk meg és kockázzuk fel a burgonyát.
2
Melegítsük meg a vajat, s pirítsuk meg rajta a póréhagymát, majd adjuk hozzá a burgonyát is.
3
Öntsük hozzá az alaplevet vagy a vizet, sózzuk meg ízlés szerint, majd adjuk hozzá a kakukkfüvet és a babérlevelet.
4
Forrástól számított 20 percig főzzük, ekkor távolítsuk el a kakukkfüvet és a babérlevelet. Adjunk hozzá egy csipet majorannát és botmixerrel dolgozzuk össze, amíg finom, krém állagú nem lesz.
5
Friss petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4