Receptek Levesek Pikáns sajtleves
Hozzávalók
1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
1 kanál liszt
4 dl tejföl
5 dkg sajt
1 darab zsemle
1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
2 darab leveskocka
1 csokor petrezselyemzöld
½ mk fehérbors (törött)
1 kh szerecsendió
1 mk curry
Leírás
7 dl vizet fazékba öntünk. Beletesszük mindkét leveskockát és beleszórjuk a borsot, a szerecsendió-reszeléket és a curryport. Felforraljuk, közben a lisztet egy kevés levessel, simára keverjük a tejfölben, majd hozzáadjuk a reszelt sajt felét. A forrásban lévő levesbe belekeverjük a lisztes-sajtos tejfölt és folytonos keverés közben, legalább 5 percig forraljuk. Ezután a megmosott és finomra aprított petrezselyemzöldet is belekeverjük, de már nem forraljuk tovább. A tűzről lehúzzuk és befedve, melegen tartjuk tálalásig. A zsemlét apró kockákra vágjuk és a sütőben, szárazon megpirítjuk. Négy adagra osztjuk és a megmaradt, ugyancsak négy részre osztott, reszelt sajttal együtt, leveses csészékbe tesszük. Tálaláskor, a forró leves mellé, kínálunk sajtos zsemlekockákat. (Nemcsak tyúkhúsleveskockával készíthető, hanem maradék csontlevesből, vagy húslevesből, esetleg leszűrt zöldséglevesből is megfelelő.)
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4