Receptek Levesek Pikáns raguleves

Hozzávalók

2 kanál liszt

2 dl tejföl

1 fej vöröshagyma

1 dl Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj

4 darab sárgarépa

2,5 dl tejszín

1 kanál Tesco Finest dijoni mustár fehérborral

1 ízlés szerint cayenne-i bors

1 darab leveskocka

1 csokor petrezselyemzöld

1 csokor zeller

50 dkg gomba

40 dkg zöldborsó

2 kanál pirospaprika

1 darab karalábé

1 ág rozmaring

2 kg pulykahús

20 dkg kolbász

2 darab petrezselyem gyökér

Leírás

A felforrósított olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, megszórjuk pirospaprikával, sóval és cayenne-i borssal. Rátesszük a csíkokra vágott pulykahúst és belekarikázunk egy szál füstölt kolbászt. Felöntjük 3-4 dl vízzel, majd egy kis ideig pároljuk. Ezután gulyáskrémet nyomunk rá ízlés szerint, majd hozzáadjuk a felszeletelt champion gombát és a megtisztított csiperkét. Felöntjük 1,5 liter vízzel, beledobunk egy erőleves kockát és időnként megkeverve, 45-50 percig főzzük. Ezután sóval, őrölt borssal ízesítjük és megszórjuk bőven tárkonnyal. Hozzáadjuk a borsót, a felkarikázott sárgarépát és a petrezselyemgyökeret, a kockákra vágott karalábét és a csokorba kötött zöldfűszereket. Felöntjük vízzel, és lefedve, bő félóra alatt összefőzzük. Ekkor a tejfölt elkeverjük a liszttel, meg a mustárral. Hozzáöntjük a tejszínt, jól elkeverve ráöntjük a levesre és kavargatva, további 5 percig főzzük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4