Receptek Desszertek Sütés nélküli Pikáns baracklekvár

Hozzávalók

1 kevés tartósitószer

1,5 kg cukor

5 kg barack

Leírás

A barackot kimagoljuk, lehúzzuk a héját (forró vízbe téve 1 percre, könnyen lehúzható), húsdarálón ledaráljuk vagy összeturmixoljuk. Ezután főni tesszük, majd addig főzzük közepes lángon, míg 2/3-ára csökken (2-3 óra, a fazék aljától függ, mennyire széles). Közben folytonosan kavargatjuk (inox fazékban, nem ég oda). Amikor eleget főtt, belekeverjük a cukrot. Főzéstől kezdve, 15 percig állandóan kavarva főzzük. A végén, belekavarjuk a tartósítót, ha biztosra akarunk menni. A citromok levét tiszta, száraz üvegekbe töltjük forrón, majd száraz dunsztba tesszük

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4