Receptek Főételek Hal Párolt rák

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
10 dkg vaj
1 darab citrom
2 fej fokhagyma
1 kg garnélarák

Leírás

Készülhet nagy hőállótálban, vagy egyszemélyes hőálló edénykében is. A sütőt előmelegítjük 220 fokra, a vajat, olajat, fokhagymát és a chilit beletesszük az edénybe (egyszemélyes tálkáknál végig ügyelünk, az igazságos elosztásra). Sütőbe tesszük és amíg a vaj elolvad, kb. 6 percig melegítjük. A megszárított, megpucolt garnélákat is óvatosan belehelyezzük és további 7-8 percre, visszatesszük a sütőbe, amíg rózsaszínre sülnek. Friss, aprított petrezselyemmel megszórjuk, citromgerezdeket adunk mellé és friss kenyérrel, valamint sok szalvétával és citromos kézmosó vízzel tálaljuk. Könnyű, hideg fehérbor fogyasztása indokolt hozzá!

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4