Receptek Levesek Parmezános krémleves

Hozzávalók

2 kanál finomliszt
1 l tej
1 darab zsemle (szikkadt)
1 mk vaj (+ 5dkg)
1 darab tojás
1 csokor friss petrezselyem
10 dkg parmezán

Leírás

A zsemlét, kb. 1 cm-es kockákra aprítjuk. A petrezselymet megmossuk, lerázzuk róla a vizet és apróra vágjuk. Felolvasztunk 1 kávéskanál vajat a serpenyőben, beletesszük a zsemlekockát és szép aranysárgára pirítjuk. A maradék 5 dkg vajat, lábasba tesszük, felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet és halvány sárgára pirítjuk. Felöntjük a tejjel, megsózzuk, borsozzuk és forrástól számítva, kb. 15 percig, kis lángon főzzük. Lezárjuk alatta a tüzet és állni hagyjuk. A levesből kiveszünk egy kis tálkába kb. 2 dl-t, langyosra hűtjük, hozzáadjuk a tojássárgáját, a reszelt parmezánt és simára keverjük. A levesbe habarjuk, de már nem forraljuk tovább. Forrón, petrezselyemmel megszórva, pirított zsemlekockával tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4