Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A zsemlét, kb. 1 cm-es kockákra aprítjuk. A petrezselymet megmossuk, lerázzuk róla a vizet és apróra vágjuk. Felolvasztunk 1 kávéskanál vajat a serpenyőben, beletesszük a zsemlekockát és szép aranysárgára pirítjuk. A maradék 5 dkg vajat, lábasba tesszük, felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet és halvány sárgára pirítjuk. Felöntjük a tejjel, megsózzuk, borsozzuk és forrástól számítva, kb. 15 percig, kis lángon főzzük. Lezárjuk alatta a tüzet és állni hagyjuk. A levesből kiveszünk egy kis tálkába kb. 2 dl-t, langyosra hűtjük, hozzáadjuk a tojássárgáját, a reszelt parmezánt és simára keverjük. A levesbe habarjuk, de már nem forraljuk tovább. Forrón, petrezselyemmel megszórva, pirított zsemlekockával tálaljuk.