Receptek Főételek Húsos ételek Parmezános-csirkés tészta

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
2 kanál finomliszt
4 kanál extra szűz olívaolaj
1 csipet őrölt fekete bors
4 darab csirkemell
3 dl tejszín
1 fej vöröshagyma
30 dkg cukkini
1 marék friss petrezselyem
1 csipet tárkony
1 csomag fusilli
10 dkg parmezán
20 dkg bacon szalonna
1 marék friss bazsalikom

Leírás

A tésztát forró, sós vízben főzzük ki. A hagymát felaprítjuk és olívaolajon megpirítjuk. Adjuk hozzá a csíkokra vágott csirkemellet, fűszerezzük és pirítsuk meg. Adjuk hozzá a csíkokra vágott bacont és cukkinit. Jó alaposan pirítsuk össze és addig kell pirítanunk, míg a cukkini kicsit összeesik. Ezután megszórjuk liszttel és felengedjük tejszínnel. Ha sűrű lenne, kevés vizet is adhatunk hozzá. Aprítsunk zöldfűszereket és adjuk hozzá a raguhoz. Forraljuk ki a ragut és reszeljünk parmezánt, melynek felét a raguba tesszük. Ha felolvadt a sajt, rakjuk hozzá a tésztát és forgassuk össze.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4