Receptek Főételek Húsos ételek Parasztos rakott burgonya

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
2 fej vöröshagyma
20 dkg trappista sajt (reszelt)
30 dkg füstölt kolozsvári szalonna (paraszt)
1 kg burgonya
1 csipet őrölt fekete bors
1 csokor friss petrezselyem
12 szelet bacon szalonna (csíkokra vágva)
1 üveg gyöngyhagyma

Leírás

A burgonyát kockázzuk és sós vízben, puhára főzzük és leszűrjük. A parasztsonkát felkockázunk. A serpenyőben elkészítjük a ragut. A bacont kiolvasztjuk, rárakjuk a vöröshagymát, majd összepirítjuk. Rárakjuk a kockázott sonkát és a gyöngyhagymát. Meghintjük finomra vágott petrezselyemzölddel. Összeforgatjuk a főtt burgonyával és vajazott, tűzálló tálba rakjuk. Reszelt sajttal megszórjuk és a serpenyőben ráolvasztjuk a sajtot.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása