Receptek Főételek Tészta Parajos rakott tészta

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 darab tojás
½ dl étolaj
1 csipet őrölt fekete bors
2 dl tejszín
1 csomag penne
20 dkg trappista sajt
50 dkg bébispenót
10 dkg juhtúró
4 gerezd fokhagyma

Leírás

A szokásos módon kifőzzük a tésztát. A felaprított spenótot kevés étolajon megfuttatjuk és hozzáadjuk a 4 gerezd, áttört fokhagymát. Ízesítsük tetszés szerint, sóval, borssal, oregánóval, majoránnával, majd készre pároljuk. Hozzáadjuk a juhtúrót és felöntjük a 2 dl tejszínnel. Mindezt, alacsony hőfokon addig főzzük, míg a tejszín be nem sűrűsödik. Egy jénai tál aljára tesszük a tésztát, erre öntjük a spenótos szószt és végül ráreszeljük a sajtot. Előmelegített sütőbe tesszük, annyi időre, amíg a sajt pirulni nem kezd. (Kb. 10 perc.) Melegen tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4