Receptek Gyerekmenü Főételek Paradicsomos rakott burgonya

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
3 darab tojás
4 gerezd fokhagyma
50 dkg paradicsom
1 kg burgonya
4 kanál étolaj
1 csipet őrölt fekete bors
2 dl tejszín
1 doboz sűrített paradicsom konzerv
10 dkg trappista sajt
1 csipet ételízesítő
1 csipet friss gyömbér
1 csipet curry

Leírás

Egy közepes nagyságú tepsit, vagy tűzálló tálat, egy evőkanál olajjal kikenek és belekarikázom a meghámozott, főtt burgonya felét. Erre ráteszem a megmosott és felszeletelt paradicsom felét. A tojásokat a tejszínnel habosra verem, beleszórom a fűszereket és a megtisztított, zúzott fokhagymát. Néhány evőkanállal rálocsolok a paradicsomra, majd kevés reszelt sajttal meghintem. Ezután újra burgonyával folytatom a sort, amelyet paradicsomréteg követ. Végül ráöntöm az összes fűszeres-tejszínes tojást, majd bevonom a paradicsompürével és rászórom a maradék reszelt sajtot. A maradék olajjal lelocsolom és a tepsit egy alufólia darabbal befedem. Az előmelegített, forró sütőben, harminc percig párolom, végül a fedőt levéve, kissé megpirítom a tetejét. Vigyázat, a sajt miatt hamar megbarnulhat!

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4