Receptek Levesek Paradicsomos paszuly krémleves

Hozzávalók

1 késhegynyi tengeri só
4 kanál tejföl
1 doboz paradicsom (850 ml)
400 g burgonya
2 kanál zöldfűszeres vaj
1 dl tejszín
1 fej vöröshagyma
2 ág friss bazsalikom
2 kanál sűrített paradicsom konzerv
1 ág oregánó (vagy1 kiskanál szárított)
300 g zöldbab
500 ml csontlé

Leírás

A burgonyát meghámozzuk és kockára vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, megmossuk ás apróra vágjuk. A babot megmossuk és egyenesre felvágjuk. Az oregánó leveleket leszedjük a száráról, megmossuk és apróra vágjuk. A paradicsomot apróra vágjuk, a párol zöldségekhez adjuk a lével együtt és lefedve kb. 25 percig főzzük. Utána sózzuk, borsozzuk és egy kis cukrot is adunk hozzá. A bazsalikomot apróra vágjuk és minden tányérba teszünk belőle ízlés szerint, rátöltjük a levest és tejfölt teszünk hozzá. Az egészet alaposan leturmixoljuk és átszűrjük,tejszínnel és paradicsompürével elkeverjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4