Receptek Gyerekmenü Főételek Paradicsomos lencsefőzelék

Hozzávalók

1 kanál tengeri só
3 kanál finomliszt
3 gerezd fokhagyma
5 kanál étolaj
1 fej vöröshagyma
20 dkg sűrített paradicsom konzerv
3 darab babérlevél
50 dkg lencse
2 kanál őrölt pirospaprika

Leírás

A paradicsompürét belerakjuk egy edénybe, felengedjük vízzel és hozzáadjuk a fűszereket. Felforraljuk és beleszórjuk a lencsét, majd 30-35 perc alatt megfőzzük. Közben elkészítjük a rántást. Teflonba beleöntjük az olajat, felforrósítjuk, hozzákeverjük a lisztet. Mikor zsemleszínűre megpirul, levesszük a tűzről és pirospaprikát keverünk hozzá. Ha a lencse megfőtt, hozzákeverjük a rántást, és az egészet felforraljuk. Ha nem elég ízes, a végén kevés ételízesítőt tehetünk bele. Valamint a végén, egy kevés ecetet is belekeverünk a főzelékbe.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4