Receptek Főételek Húsos ételek Paradicsomos csirkeragu

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
5 gerezd fokhagyma
10 dkg vaj
1 csipet őrölt fekete bors
50 dkg csirkemell
1 csomag fusilli
20 dkg csiperkegomba
2 marék zöld olivabogyó
1 marék metélőhagyma
2 doboz hámozott paradicsom konzerv

Leírás

A húst csíkokra vágjuk és a liszttel összeforgatjuk. A gombát megtisztítjuk és felvágjuk. A fokhagymákat megpucoljuk. Egy nagyobb serpenyőben megolvasztjuk a vaj felét és a húst fehéredésig pirítjuk, majd kiszedjük egy szedőkanállal. Közben egy másik serpenyőben, nagyon lassú tűzön, megpároljuk a 3 gerezd megtisztított fokhagymát, a vaj másik felén. A húsról visszamaradt zsiradékban, megpirítjuk a felszeletelt gombát. Közben, a paradicsomkonzervet leturmixoljuk a fűszerekkel. Ha a gomba megpirult, hozzáadjuk a turmixolt paradicsomot és a sűrített paradicsomot is, majd kb. 15 percig rotyogtatjuk, fedő alatt. A legvégén, a fokhagymás vajat is belekeverjük. Beleszórjuk az olívabogyót és már kész is. Tésztával és finomra vágott snidlinggel tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4