Receptek Főételek Húsos ételek Paradicsomos csirkecomb
Hozzávalók
1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
80 dkg Tesco Finest San Marzano paradicsom
3 kanál Tesco Finest szicíliai extra szűz olívaolaj
1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
2 fej hagyma
8 darab csirkecomb
3 dl fehérbor
1 csipet babérlevél
20 dkg bacon
Leírás
A csirkecombokat megmossuk, sóval bedörzsöljük. A vöröshagymákat megtisztítjuk, felkarikázzuk. A paradicsomokat leforrázzuk, meghámozzuk, felszeleteljük. A sütőt előmelegítjük, 180 °C-ra. Egy tűzálló tálat kibélelünk a szalonnaszeletekkel és a vöröshagyma felével, rátesszük a csirkecombokat, majd betakarjuk a maradék vöröshagymával és a paradicsommal. Meghintjük őrölt borssal, hozzáadjuk a meghámozott fokhagymagerezdeket és a babérlevelet, meglocsoljuk az olajjal, végül a borral. Lefedjük, és a sütőben puhára pároljuk (kb. egy óra). Kivesszük a léből a szalonnaszeleteket, sütőedénybe helyezzük. A tetejükre fektetjük a csirkecombokat, és a sütőben, további 15-20 percig pirítjuk-sütjük. A hús levét a paradicsommal és a hagymával együtt, kis lábasba öntjük. Hozzákeverjük a paradicsompürét, a finomra vágott bazsalikomot, majd erős tűzön, fedő nélkül, mártás sűrűségűre forraljuk. Ízlés szerint utánasózzuk, borsozzuk, és bevonjuk vele a húst. Legfinomabb széles metélttel, de burgonyapüré, vagy krokett is jól illik hozzá.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4