Receptek Saláták Paradicsomos babsaláta

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 kanál kristálycukor
2 kanál extra szűz olívaolaj
1 darab chili paprika
1 csipet citromlé
1 csipet őrölt fehérbors
20 dkg sűrített paradicsom konzerv
1 darab kaliforniai paprika
1 csipet ételízesítő
1 darab mogyoróhagyma
2 doboz fehérbab konzerv
1 marék friss petrezselyem

Leírás

A babot egy szűrőbe öntjük, folyó hideg vízzel többször átöblítjük, majd alaposan lecsepegtetjük. A felhevített olívaolajon, a mogyoróhagymát, a paprikát és a chilit megfonnyasztjuk. Hozzáöntjük a babot és a paradicsomot, majd 5-7 percig kevergetve, alacsony hőmérsékleten felmelegítjük. Citromlével, sóval és a csipet cukorral ízesítjük. A tűzről levesszük az edényt, tartalmát egy nagyobb tálba öntjük. Hozzákeverjük a petrezselymet és a metélőhagymát. A salátát tálakba szedjük, tetejét megszórjuk még metélőhagymával, és a fél citromkarikákkal díszítve, azonnal tálalhatjuk is.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4