Receptek Főételek Tészta Paradicsomlepény kecskesajttal

Hozzávalók

100 ml vaj
250 g teljes kiőrlésű búzaliszt
1 csipet
1 tk kristálycukor
100 ml víz
A töltelékhez
4 darab mogyoróhagyma
2 kanál extra szűz olívaolaj
220 g kecskesajt
3 kanál méz
4 darab paradicsom
1 tk
2 kanál szárított kakukkfű
1 darab tojás

Elkészítés

1

A tésztához: tegyük egy tálba a lisztet, a cukrot és a sót. Reszeljük rá a vajat és alaposan keverjük el.

2

Adjunk hozzá vizet és keverjük simára.

3

Gyúrjuk labdává, tekerjük be fóliával és pihentessük 45 percig. Közben melegítsük elő a sütőt 180 fokra, egy tepsit pedig fedjünk le sütőpapírral.

4

Egy serpenyőben pirítsuk aranybarnára a mogyoróhagymát, majd hagyjuk kihűlni.

5

Nyújtsuk kb. 0,5 centiméter vastagra a tésztát, majd tegyük a tepsire. Vágjuk vékony szeletekre a paradicsomot.

6

Szórjuk meg kecskesajttal, öntsünk rá mézet és egyenletesen oszlassuk el rajta a hagymát.

7

Tegyük rá a paradicsomot, ízesítsük sóval, borssal, olívaolajjal és kakukkfűvel.

8

Hajtsuk be a pite széleit, kenjük meg tojással. Süssük aranybarnára 30-45 perc alatt. Tálalás előtt hagyjuk hűlni 2-3 percig.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4