Paprikás házi kenyér 2
Hozzávalók
1 kanál Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
40 dkg liszt
1 dl tej
3 dl víz (langyos)
1 kk cukor
1,5 dl Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
5 dkg élesztő
4 kanál pirospaprika
40 dkg tönkölybúza liszt
Leírás
Az 1 dl felmelegített tejbe, rakok egy kevés cukrot és ebbe morzsolom az élesztőt, amit hagyok felfutni. Közben összekeverem a kétfajta lisztet, a pirospaprikát és a sót. Én kenyérsütő gépben dagasztottam meg a kenyeret, mert saját kezűleg biztos nem sikerült volna ilyen jól összegyúrni. Tehát a lisztkeveréket, az olajat és a közben felfutott élesztős tejet beleöntöm a gépbe, ami szépen össze fogja nekem gyúrni a tésztát. Ezután mehet bele a langyos víz. Figyeljünk, hogy mikor lesz megfelelő az állaga! Rugalmasnak kell lennie. Mikor kész, egy lisztes aljú edényben kelesztem, amíg a duplájára nem nő. Utána újra összegyúrom egy picit és mehet formába, amiben megsütöm. 180 fokon, kb. 45-50 perc alatt sült meg. Jól szeletelhető, nem túl tömör és még egészségesebb is, mint a bolti kenyér.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4