Receptek Levesek Palócleves köménnyel

Hozzávalók

2 kanál liszt

2 dl tejföl

1 cikk fokhagyma

1 fej vöröshagyma

3 darab burgonya

1 kanál ecet

1 kk tárkony

1 csomag vegyes zöldség

2 darab babérlevél

1 kk őrölt kömény

1 kanál pirospaprika

2 marék zöldbab

30 dkg sertéshús (comb)

Leírás

Megtisztítjuk a hagymákat, apróra vágjuk, majd olajon, üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a korábban megmosott és kockára vágott sertéscombot, amit kevergetés közben, nagy lángon, fehéredésig pirítunk. Hozzáadjuk a pirospaprikát, majd felöntjük vízzel. Sózzuk ízlés szerint, majd egy mokkáskanál őrölt köményt és két babérlevelet teszünk bele. Ha már félig megfőtt a hús, hozzáadunk 2 marék, 2 centisre vágott zöldbabot, 1 kk. szárított tárkonyt és 3 nagyobb, megtisztított, kockára vágott krumplit. Amikor minden puha, 2 ek. liszttel, híg rántást készítünk, belereszelünk 1 cikk fokhagymát, belekeverünk 2 dl tejfölt és felengedjük a leves levével. Addig hígítjuk a rántást, amíg jó folyós nem lesz, majd hozzákeverjük a leveshez. Felforraljuk, 1 ek. ecetet teszünk bele és elzárjuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4