Receptek Előételek Hideg előételek Padlizsánkrém olívaolajjal

Hozzávalók

1,5 kk Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

2 gerezd fokhagyma

1 tk Tesco Finest dijoni mustár fehérborral

10 dkg hideg vaj

1 darab padlizsán

1 kk Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors (őrölt)

2 kanál Tesco Finest szicíliai extra szűz olívaolaj

Leírás

A megmosott és szárazra törölt padlizsánt, 180 ºC-ra (légkeverésen) előmelegített sütőbe dugjuk. 25 percig sütjük, átfordítjuk a másik oldalára és még egyszer 25 percig sütjük. (Akkor kész a padlizsán, amikor a héja ráncos, a húsát pedig be tudjuk nyomni.) A padlizsán szárát levágjuk, héját lehúzzuk és húsát kisebb darabokra összevágjuk. Fa- vagy műanyag késsel/ villával pépesítjük a sült padlizsánkockákat és hozzáadjuk a többi alapanyagot. Friss, vagy pirított kenyérre kenve tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4