Receptek Előételek Hideg előételek Padlizsánkrém feta sajttal
Hozzávalók
5 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
½ darab citrom leve
3 kanál majonéz
3 kanál joghurt
3 darab padlizsán
1 csokor petrezselyem
15 dkg feta sajt
Leírás
Előmelegített sütőbe tesszük a padlizsánokat úgy, hogy előtte megszurkáljuk őket egy villával. Közepes sütőben addig sütjük, míg puha nem lesz a belseje. Ha puha a belseje, óvatosan lehúzzuk a héját, lecsepegtetjük, majd egy tálba tesszük és meglocsoljuk citromlével. Amíg kihűl a padlizsán, addig apróra vágjuk a hagymát és a fokhagymát. Összekeverjük az olívaolajat, a majonézt, joghurtot, a balzsamecetet és a feta sajtot, majd apróra vágjuk a friss petrezselymet, kaprot. Ízlés szerint teszünk bele még fehérborsot, pirospaprikát is. A kihűlt padlizsánbelet vagy villával, vagy turmixgéppel összezúzzuk. Hozzáadjuk a hagymát, majd a fokhagymát és az olívaolajat, végül utána a többi alkotóelemet, ízlés szerint. Pár órát érdemes hűtőbe tenni a fogyasztás előtt, hogy összeérjenek az ízek.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4