Receptek Főételek Húsos ételek Pacal bakonyi módra

Hozzávalók

1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

1 pohár tejföl

1 darab Tesco Finest San Marzano paradicsom

15 dkg füstölt szalonna

1 csipet kömény

1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors

1 darab paprika

2 fej hagyma

3,5 dl vörösbor

1 csipet babérlevél

20 dkg gomba

3 kanál pirospaprika

1 csipet ételízesítő

1,5 kg pacal

4 dkg átszitált liszt

5 gerezd áttört fokhagyma

Leírás

Az alaposan megtisztított pacalt sós, babérleveles vízben forraljuk. Amikor felforrt, leöntjük, és ezt többször (minimum négyszer, ötször) ismételjük mindaddig, amíg teljesen szagtalan lesz. Amikor megfőtt, vékony csíkokra vágjuk. Zsírban hagymát fonnyasztunk, hozzáadjuk a pacalt, piros paprikát, kevés vizet. Sóval, törött borssal, köménymaggal, fokhagymával ízesítjük, paradicsomot, zöldpaprikát adunk hozzá (erős paprika). Az elpárolgott levet vörösborral pótoljuk, és lassú tűzön puhára főzzük. Mielőtt kész lenne, belerakjuk a szeletekre vágott gombát, és 5 percig forraljuk, majd tejfölös habarással sűrítjük. Tálalása, fogyasztása: mély tányérban, kenyérrel és kanállal.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4