Hozzávalók

4 darab tojás (a krémhez)
21 dkg finomliszt (+ 4 ek. a krémhez)
2 csomag vaníliás cukor (a krémhez)
10 dkg kristálycukor (+10 dkg krémhez)
2 darab tojás
14 dkg margarin
40 dkg körte

Leírás

A lisztet, a cukrot, a margarint és 2 tojássárgáját jól összegyúrjuk, majd legalább egy órán át, de akár fél napig is, a hűtőben pihentetjük. Lisztezett deszkán, óvatosan kinyújtjuk, a sodrófára tekerjük, majd sütőformába tesszük. Villával megszurkáljuk, gázsütőben, 5-ös fokozaton, félig megsütjük. A tészta színe világos, ne menjen át kávészínbe. Közben a körtét felkockázzuk és citromlével meglocsoljuk. A tojásokat kihabosítjuk a cukorral és a liszttel. A tésztára szórjuk a körtét, majd ráöntjük a tojásos krémet és 180 fokon megsütjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4