Receptek Desszertek Sütést igénylő Narancsos-ribizlis süti
Hozzávalók
0,45 kg liszt
1 dl tej
1 csomag sütőpor
10 dkg cukor
25 dkg vaj
4 darab tojás sárgája
4 darab tojásfehérje (habnak felverve)
20 dkg narancs (hús kockázva)
1 kanál narancshéj
10 dkg ribizli
Leírás
Előmelegítjük a sütőt, 180 fokra. Kivajazunk és -lisztezünk egy kb 1,4 literes sütőformát. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjékből egy kis sóval, kemény habot verünk. Egy másik tálban, a tojássárgáját a cukorral, robotgéppel, fehéredésig keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a narancshéjat és –levet, az olvasztott vajat és a sütőporos lisztet. Végül óvatosan, beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét is. A tésztát a sütőformába töltjük és rászórjuk a gyümölcsöket. Kb. 25 percig sütjük (tűpróba). Ha a teteje már kezdene pirulni, érdemes letakarni egy darab alufóliával.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4