Receptek Főételek Húsos ételek Narancsos kacsamell
Hozzávalók
2 darab kacsamell
4 darab narancs
2 darab narancs leve
1 fej hagyma
50 g vaj
200 ml víz
2 kanál vörösborecet
1 adag szegfűszeg
1 adag csillagánizs
2 kanál cukor
2 csipet só és bors
Elkészítés
1
Készítsünk kis bevágásokat a kacsamellre, a bőrénél.
2
Tegyük egy száraz, forró serpenyőbe bőrével lefelé kb. 8 percig.
3
Fordítsuk meg, hintsük meg sóval és borssal, majd süssük további 10-15 percig. Vegyük ki a serpenyőből, takarjuk le fóliával, a maradékot pedig hagyjuk a meleg serpenyőben 10 percig.
4
Kockázzuk fel a hagymát. Facsarjunk ki két narancsot, másik kettőt pedig hámozzunk meg, és szedjük cikkeire.
5
Keverjük össze a cukrot vízzel, majd egy fazékban főzzük fel, míg a cukor meg nem olvad.
6
Adjunk hozzá vörösborecetet, narancslevet, szegfűszeget és csillagánizst, majd főzzük kb. 15 percig, míg a keverék mennyisége nagyjából a felére csökken.
7
Adjunk hozzá vajat, keverjük, míg teljesen meg nem olvad.
8
Vágjuk fel a sült kacsamellet, tegyük tányérokra, díszítsük narancsokkal, majd öntsük rá a kész szószt. Tálaljuk főtt burgonyával.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4