Receptek Főételek Húsos ételek Narancsos kacsamell

Hozzávalók

2 darab kacsamell
4 darab narancs
2 darab narancs
1 fej vöröshagyma
50 g vaj
200 ml víz
2 kanál vörösborecet
1 adag őrölt szegfűszeg
1 adag csillagánizs
2 kanál kristálycukor
őrölt fekete bors

Egyszerű, mégis kivételes ez a narancsos kacsamell. Próbálja ki!

Elkészítés

1

Készítsünk kis bevágásokat a kacsamellre, a bőrénél.

2

Tegyük egy száraz, forró serpenyőbe bőrével lefelé kb. 8 percig.

3

Fordítsuk meg, hintsük meg sóval és borssal, majd süssük további 10-15 percig. Vegyük ki a serpenyőből, takarjuk le fóliával, a maradékot pedig hagyjuk a meleg serpenyőben 10 percig.

4

Kockázzuk fel a hagymát. Facsarjunk ki két narancsot, másik kettőt pedig hámozzunk meg, és szedjük cikkeire.

5

Keverjük össze a cukrot vízzel, majd egy fazékban főzzük fel, míg a cukor meg nem olvad.

6

Adjunk hozzá vörösborecetet, narancslevet, szegfűszeget és csillagánizst, majd főzzük kb. 15 percig, míg a keverék mennyisége nagyjából a felére csökken.

7

Adjunk hozzá vajat, keverjük, míg teljesen meg nem olvad.

8

Vágjuk fel a sült kacsamellet, tegyük tányérokra, díszítsük narancsokkal, majd öntsük rá a kész szószt. Tálaljuk főtt burgonyával.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4