Receptek Desszertek Sütést igénylő Narancsos gyümölcsrizs
Hozzávalók
2 dl tejszín
20 dkg rizs
1 kanál citromlé
1 darab vanília
1 dl narancs leve
½ dl rum
5 darab narancs
2 kanál szörp (narancsos)
Leírás
A rizst megmossuk. A gyömbért meghámozzuk, lereszeljük. A vaníliát kettévágjuk. A vajat felforrósítjuk, megfuttatjuk rajta a rizst. Hozzáadjuk a gyömbért, felöntjük a narancslével és beledobjuk a vaníliát. Felforraljuk és fedő alatt, alkalmanként megkeverve, kb. 20 percig főzzük. A húsz perc letelte után, a cukrot a rizshez keverjük és további 20 percig főzzük. Ha túl száraz lenne a rizottó, öntsünk hozzá kevés vizet. A főzés végén belekeverjük a tejszínt. A narancsokat kifilézzük, azaz vastagon meghámozzuk (fehér héjukat is levágjuk), a hártyák közül kivágjuk a gyümölcshúst és a levét felfogjuk. A húst, a levét, a mandulát a rizshez keverjük. Tejszínnel tálaljuk.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4