Hozzávalók

8 dkg cukor

3 dl tejszín

½ csomag zselatin (5 g)

1 darab narancs

1 dl likőr (narancslikőr)

Leírás

A zselatint a csomagoláson olvasható utasítás szerint, beáztatjuk 2 evőkanál vízbe és 10 percig állni hagyjuk. A narancsot vastagon meghámozzuk, kifilézzük, azaz a húst kivájjuk a hártyák közül. A lecsepegő levet felfogjuk. A zselatinhoz keverjük a narancslevet, a narancslikőrt, majd felforraljuk. Hagyjuk kissé kihűlni. A tojássárgákat a cukorral, habosra keverjük. Beledolgozzuk a zselatint. A tejszínt kemény habbá verjük és a masszába forgatjuk. A krémet négy kehelybe szétosztjuk és 2-3 órára, betesszük a hűtőbe. A narancsfilékkel díszítve tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4