Receptek Desszertek Sütést igénylő Mézeskalács mandulával

Hozzávalók

2 darab tojás
50 dkg finomliszt
6 dkg kristálycukor
1 késhegynyi őrölt fahéj
1 mk szódabikarbóna
50 dkg méz
15 dkg mandula

Leírás

A mézet meglangyosítjuk, majd félrehúzzuk, és hagyjuk hűlni. Ezután a tojásokkal és a fűszerekkel habzásig kavarjuk. A lisztet apránként belekeverjük. A liszt fele lehet rozsliszt, vagy kenyérliszt. Jól kidolgozzuk, kinyújtjuk, és kiszúrjuk. Zsírozott tepsibe rakjuk, és egyenletes, de nem nagy tűznél, kb. 30 percig sütjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4