Receptek Levesek Mézes sütőtökleves

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
15 dkg vaj
1 csipet őrölt fekete bors
2 dl tejszín
½ darab vöröshagyma
5 kanál méz
1 darab sütőtök
6 dl húsleves alaplé

Leírás

A megtisztított hagymát apróra vágjuk és nagyobb edényben, a felforrósított vajon megpároljuk (vigyázat, nem pirítjuk). A tököt jól megmossuk, meghámozzuk, közepesen nagy kockákra vágjuk és a hagymába beleforgatjuk. A húslével felöntjük, lefedjük és kb.20 percig főzzük, majd hagyjuk kihűlni. A sütőtököt a levével együtt összeturmixoljuk és a fazékba visszaöntjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Végül a tejszínt és a mézet is belekeverjük. Azzal már nem forraljuk, csak jól felmelegítjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4