Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A mézet, a margarint, a fahéjat és a szegfűszeget felforraljuk, és a fele lisztet a masszába tesszük (forrón). A szódát a tojással és a kristálycukorral habosra keverjük, hozzákeverjük a maradék lisztet. A kettőt összegyúrjuk. Kis golyókat formálunk, vagy kinyújtva kivághatók belőle a kívánt karácsonyi figurák. Utána megsütjük. Vigyázat, a kétszeresére dagad és gyorsan sül! A tojásfehérjét gőz fölött, a porcukorral kikeverjük, ezzel lehet a mézest megkenni. Kenés közben melegen tartjuk, mert hamar megszárad (a tojásfehérje). Száradni hagyjuk. (Szabad levegőn, nem sütőben!) Ha fel akarod akasztani, szívószállal nyomj rá lyukat, még sütés előtt. Lehet hogy "benő", de mégis könnyebb. Mint minden mézes, előbb keményedik, és néhány nap múlva puhul.