Hozzávalók

3 egész tojás
55 dkg finomliszt
20 dkg porcukor
15 dkg kristálycukor
1 kanál őrölt fahéj
10 dkg margarin
10 szem őrölt szegfűszeg (darálva)
1 kk szódabikarbóna
25 dkg méz
2 darab tojás

Leírás

A mézet, a margarint, a fahéjat és a szegfűszeget felforraljuk, és a fele lisztet a masszába tesszük (forrón). A szódát a tojással és a kristálycukorral habosra keverjük, hozzákeverjük a maradék lisztet. A kettőt összegyúrjuk. Kis golyókat formálunk, vagy kinyújtva kivághatók belőle a kívánt karácsonyi figurák. Utána megsütjük. Vigyázat, a kétszeresére dagad és gyorsan sül! A tojásfehérjét gőz fölött, a porcukorral kikeverjük, ezzel lehet a mézest megkenni. Kenés közben melegen tartjuk, mert hamar megszárad (a tojásfehérje). Száradni hagyjuk. (Szabad levegőn, nem sütőben!) Ha fel akarod akasztani, szívószállal nyomj rá lyukat, még sütés előtt. Lehet hogy "benő", de mégis könnyebb. Mint minden mézes, előbb keményedik, és néhány nap múlva puhul.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4