Receptek Főételek Húsos ételek Mexikói chilis bab kukoricával
Hozzávalók
1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
2 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
1 csipet chilipaprika
1 doboz vörösbabos kukoricás konzerv
40 dkg darált hús
40 dkg vörösbab
1 darab paradicsomkonzerv
Leírás
A hagymát és a fokhagymákat megtisztítjuk, majd apróra vágjuk (vagy fokhagymanyomón átnyomjuk). Egy mélyebb lábasba olajat öntünk, felforrósítjuk, és a hagymákat megdinszteljük benne. Rátesszük a darált húst, megsózzuk, borsozzuk, paprikát, chilit, oreganót szórunk rá, és addig kevergetjük, amíg a hús ki nem fehéredik. Hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot, majd jócskán nyomunk mellé ketchup-ot, valamint legalább 3-4 evőkanál piros aranyat. 25-30 percig rotyogtatjuk az egészet. Ha kell, vizet öntünk hozzá, hogy jó szaftos legyen, és utófűszerezünk. Hozzáadjuk az alaposan lemosott vörösbab konzervet (mert fémes íze van, a levének), majd az egészet jól összeforraljuk. Az a lényeg, hogy ne legyen túl híg a lé, de azért ne is álljon meg benne a kanál. A legvégén megkóstoljuk, és kedvünkre fűszerezhetjük még chilivel, sóval, borssal.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4